USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN EROĞLU’NA COŞKULU KARŞILAMA

BAŞKAN EROĞLU’NA COŞKULU KARŞILAMA
11-02-2019 12:13
Google News

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için bir yandan esnaf ziyaretlerini sürdürürken bir yandan her akşam bir bölgede mahalle sakinleriyle buluşarak yeni dönemde yapacağı projeler hakkında bilgilendirme yapıyor.

Esentepe Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesi’nde düzenlenen toplantılarda 5 yıllık görev süresi içerisinde yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Eroğlu, yeni dönem için de 71 Proje hazırladıklarını belirtti.

5 YILDA ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

Esentepe Mahallesi’nde TopçamspHalk Oyunları ekibi tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Eroğlu mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Göreve geldiğimde 61 proje sözü vermiştik, 91 proje yaptık. Toplamda 350 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Tokat, bizim gözbebeğimiz. Eminim ki herkes bu şehrin ileri gitmesi için aynı düşüncelere sahip. Şehrimiz büyüyor, değişiyve gelişiyor. Dışardan gelen insanlardan bunu daha çok duyuyorum. Konut sayısı artıyor, istihdam artıyor, iş yeri sayıları artıyor. Herkes elinden geleni yaptı. Başta bütün Belediye Başkanlarımız olmak üzereemeği geçen, herkese teşekkür ediyorum.

TOKAT BÜYÜYOR, GELİŞİYOR

2014 Yılında biz göreve geldiğimizde Tokat’ın nüfusu 133 Bindi, şuan 155 Bin. Her yıl 5 Bin artan nüfusumuz var. 10 Yıl sonra bu şehrin nüfusu 250 Bin olacak ve biz ona göre şehri inşa edeceğiz.

Bine yakın yeni iş yeri açıldı. Organize Sanayi Bölgesinde yeni fabrikalar açıldı. Biz göreve geldiğimizde 1600 civarında OSB’de çalışan var iken bugün bu rakam 3500’leri buldu. Bu şehirde yatırımcının daha da çoğalması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İstihdam arttıkça ekonomimiz geliştikçe Tokat daha da gelişecektir. Sadece devletten iş beklemek olmaz, bu tip yatırımcıları Tokat’a çekmek lazım.

İnşaat sektöründe canlanma sağlamalıyız, Tokat’ımızda son 4,5 yılda 12 Bin yeni konut yapıldı. Bu şehir büyümüyor, gelişmiydeniliyor. Rakamlartada, rakamsal veriler bu tip iddiaları çürütmektedir.

El ele, omuz omuza verip bu şehri daha iyi yerlere taşımak için gayret etmeliyiz. Meydan’ı, Kanal Tokat’ı, Kapalı Pazar Yerini yaptığımız gibi, eski çöp alanını rehabilite ettiğimiz gibi, bölgenin incisi Topektaş Et Kombinamızı, Mahalle Konaklarımızı, Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerimizi açtığımız gibi, dere ıslah çalışmalarını yaptığımız gibi yine birçok projeyi hayata geçireceğiz.

YENİ DÖNEMDE 71 PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Şehrimize dair çok güzel hayallerimiz var. 9 Başlıkta 71 tane projemiz var.

İstihdam ve yerel kalkınmayla ilgili projelerimiz var. Bu şehrin el sanatlarını yaşatıp hanımlarımızın burada evlerine katkı sağlamaları için projelerimiz var. Esnaflarımız için projelerimiz var. Geçmişin ihyası, geleceğin inşası için Tokat’ta turizmi canlandırmanın gayreti içerisinde olacağız.

Şuan şehrimize 350-400 Bin civarında turist geliyor. Turizmi canlandırarak şehrimize gelen turist sayısını artıracağız. Kanal Tokat sayesinde sadece ilçelerden değil, civar şehirlerden de insanlarımızın Tokat’ımıza geldiğine şahit olduk.

Tarımla ilgili olarak, uluslararası yaş sebze ve meyve hali yaparak köylümüzü ve tarımı canlandırmayı hedefliyoruz.

Sulusokak, Erenler bölgesinde çok ciddi anlamda kentsel dönüşüm yapacağız. Kaledibi bölgesinden başlayarak kentsel dönüşümü hızlandıracağız.

Seçildiğimizin ertesi günü yeniden Bismillah diyerek, aşkla şevkle çalışmalarımıza başlayacağız. Daha nice nice güzel işleri başaracağız.

Sizler bizim ailemizsiniz. Bize inanıyve güveniyorsanız desteklerinizi esirgemeyin” dedi.

ESNAF BÜYÜRSE ŞEHİR BÜYÜR

Karşıyaka ve Esentepe Mahalle toplantılarının ardından sabah Meydan Yeniyol esnaflarıyla buluşan Başkan Eroğlu, sadece seçim zamanı değil, her yerde esnaflarla en az 4 kez biraraya geldiklerini belirtti.

Esnafların şehrin ve ülkenin ekonomisine yön verdiğinin altını çizen Başkan Eroğlu, yaptıkları tüm çalışmalarda istişareyi önemsediklerini söyledi.

Meydan Yeniyol esnaflarına yaptığı konuşmada Başkan Eroğlu şunlara değindi:

“Esnafı tek taraftan görmemek lazım, her açıdan bakmak lazım. Esnafın çizdiği yol bizim gibi insanlara ışık tutuyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Esnafımızın şehre kattığı ekonomik değer, istihdam göz ardı edilemeyecek kadar önemli. Esnaf büyürse şehir büyür, esnaf konuşursa şehir gelişir. Esnaf bugün Tokat’ımıza da ülkemize de yön veren önemli insanlardır. Bizlere düşen de her daim siz değerli esnaf kardeşlerimizin yanında olmak, yapabileceğimiz ne varsa onutaya koymak.

TOKAT BÜYÜK BİR AİLE, KARARLARI BİRLİKTE ALIYORUZ

Sadece seçim yaklaşınca değil yılın har ayı muhakkak sabaha esnaf kahvaltıları ile başlıyoruz. Çünkü burada dertleşiyoruz, yüreklerimizitaya koyuyoruz, yapacağımız çalışmalarda sizlerin fikirlerini alıyoruz. Yeri geliyyapacağımız çalışmalar hakkında insanlarımız tarafından kabul edilmezlik var vazgeçiyoruz. Bazen de anlatırken kendimizi iyi anlatamadığımızı görerek, burada anlatabiliyoruz. Bütün problemleri azami ölçüde çözüyoruz. Bize yolu siz çizdiniz biz de bu yoldan sapmadan devam edeceğiz. Göreve geldiğim günden itibaren iki şeye çok önem veriyorum. Birincisi insanımız. İnsana değer vermek, ikincisi hizmet etmek. 5 Yıl içerisinde bir taraftan şehrimizin önemli sorunlarını gidermek üzerine ciddi çalışmalar yaptık. Bir taraftan şehrimizin çehresini değiştirme anlamında önemli işler yapmaya gayret ettik. Şehrimizin büyümesi ve gelişmesi için adımlar attık. Geçtiğimiz 5 yıl içinde çok şükür hesabını verebileceğimiz güzel çalışmalar yaptık. Gönül ister ki daha çok yapalım. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiği, paramızın el verdiği şekliyle bu 5 yılda şehrimizi en yüksek çıtaya getirmeye gayret ettik. Yeter ki bir ve beraber olalım, yeter ki gönlümüzütaya koyalım. İnsan insanın aynasıdır. Şehrimiz için her zaman olumlu düşünmeliyiz. Şehrimizdeki değişmeyi, gelişmeyi konuşmalıyız ve her zaman daha çok çalışmalıyız.” Dedi.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun programlarına; AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk, İl ilçe Teşkilat mensupları da eşlik ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45